Oasele mainii

Anatomia mainii

oasele mainii

Degetele au fiecare cate o denumire fiind intalnite mai multe sisteme dintre care enumeram cel latin si cel popular. Astfel intalnim: police pollex sau degetul mare, indice index sau aratatorul, mediu digitus medius sau degetul mediu, inelar digitus anularis si degetul mic digitus minimus.

Fiecare deget e format din falange, astfel incat avem 14 falange, fiecare deget cu cate 3 falange, policele avand doar 2.

Sus Un numar de 27 de oase constituie scheletul de baza al pumnului si mainii. Aceste oase sunt grupate in carpiene, metacarpiene si falange. Articulatia pumnuluicea mai complexa articulatie a corpului, este formata din 8 oase carpiene grupate in doua randuri, avand miscari foarte limitate intre ele.

Scheletul ei este format din 27 de oase, asezate n trei grupe: carpul, metacarpul si falangele. Carpul este constituit din opt oase carpiene, asezate pe doua rnduri, fiecare rnd avnd cte patru oase.

oasele mainii

Oasele carpiene sunt oase scurte, cu numeroase fatete articulare. Primul rnd de lna oasele antebratului cuprinde, dinafara nauntru, uratoarele oase: scafoidul, semilunarul, piramidalul si pisiformul.

oasele mainii

Oasele carpiene din acest rnd au fatete articulare pentru radius si ulna si fatete articulare pentru celelalte oase carpiene. Rndul al doilea este format din: trapez, trapezoid, osul mare si osul cu crlig.

oasele mainii

Oasele carpiene din rndul al doilea au fatete articulare pentru oasele carpiene din primul rnd si fatete articulare pentru oasele metacarpiene. Metacarpul Ossa metacarpalia Metacarpul este format din cinci oase care se numesc oase metacarpiene.

Acestea sunt oase tubulare, fiecare prezentnd un corp si doua extremitati: o extremitate proximala sau baza si o extremitate distala sau capul.

Oasele mainii sunt: opt oase carpiene care sunt legate intre ele prin intermediul unor ligamente, cinci metacarpiene si paisprezece falange. Scheletul mainii este, deci alcatuit din 27 de oase impartite in trei grupe: carp, metacarp si falange. Oasele mainii Sunt dispuse pe doua randuri transversale, fiecare dintre aceste randuri fiind format din patru oase: 1.

Prin baza se articuleaza cu oasele carpiene, iar prin cap se articuleaza cu falanga corespunzatoare. Oasele metacarpiene sunt numerotate de oasele mainii I la V, ncepnd din dreptul degetului mare.

Shiva Mantra. Melodia care elimină toate Blocajele negative- Aduce energie puternică.

Scheletul degetelor minii Ossa digitorum manus Scheletul degetelor minii este format din 14 oase, care se numesc falange. Falangele oasele mainii oase lungi; fiecare prezinta un corp si doua extremitati: extremitatea proximala sau baza si extremitatea distala sau capul. Falangele se numeroteaza ncepnd de la baza degetelor spre vrf; cele patru degete mici au trei falange 1,2,3pe cnd degetul mare policelenumai doua falange 1 si 3lipsind falanga a 2-a.

oasele mainii

Prima falanga a fiecarui deget se articuleaza, prin baza sa, pe capul metacarpianului corespunzator. Falanga a 3-a a fiecarui deget are, pe partea ventrala a capului, o tuberozitate rugoasa.

oasele mainii

Documente similare cu oasele mainii.

Asevedeași